Een netwerkbekabeling aanleggen doe je zo!

netwerkkabel aanleggen

Als je smart-tv op de begane grond staat en je computers zijn verdeeld over de verdiepingen van het huis, kun je je terecht afvragen hoe dat nu moet met het netwerkbekabeling aanleggen. Op een kantoor wordt het natuurlijk nog wat ingewikkelder! Wat heb je nodig en hoe pak je dit aan?

Welke UTP-kabels zijn nodig?

Een CAT6 kabel is een verstandige keuze, wanneer je een netwerk wilt aanleggen. Bij het afwerken van deze kabel op een patchpaneel of een wandcontactdoos is een stug exemplaar nodig, terwijl een soepele kabel zijn werk doet, wanneer je afmonteert met connectoren. Gaat het om een lange afstand? Gebruik dat een kabel van 100% koper om ervoor te zorgen dat er geen vertraging in het netwerk optreedt. Je kunt een standaard UTP kabel gebruiken, wanneer deze in een buis wordt geplaatst waar geen COAX of stroom-of krachtstroomkabel in ligt. Is dit wel het geval, ga dan voor een FTP. Deze kabel is afgeschermd en zal dus geen hinder ondervinden van magnetische velden.

Wat moet je weten over wandcontactdozen?

Logischerwijs zul je moeten bepalen hoeveel wandcontactdozen je in een ruimte wilt plaatsen. Vervolgens weet je pas hoeveel kabel je nodig hebt. Per wandcontactdoos heb je twee stugge kabels nodig die compatibel zijn. Dit betekent dat, wanneer je CAT6 FTP stugge kabels gebruikt, je deze aansluit op een CAT6 FTP wandcontactdoos. Je kunt zogenaamde patchkabels kopen om een verbinding te creëren van je wandcontactdoos naar bijvoorbeeld een smart-tv, maar ook dan moet je erop toezien dat deze dezelfde kenmerken hebben als de wandcontactdoos. Gebruik voor de afmontage een LSA-tang.

Professionals voor kwaliteit

Ondanks dat je veel zelf kan doen is het werk van een professional niet te vergelijken met dat van een particulier. Echt monteurs hebben de kennis en ervaring om dit op de beste manier uit te voeren. Daarbij zijn zij vaak gecertificeerd en weten zij voor elk een probleem een passende oplossing te bedenken. Hierdoor ben jij altijd verzekerd van de beste kwaliteit netwerkbekabeling. Wil je er zeker van zijn dat het goed gebeurt of heb je voor jouw woning een wel heel bijzondere uitdaging? Dan raden wij je aan om een monteur in te schakelen.

 

Netwerkspecialisten

Natuurlijk heb je, naast bovengenoemde, ook andere zaken nodig, zoals een Ethernet Switch en een patchpaneel of dogger. Om ervoor te zorgen dat alle bekabeling ordelijk wordt geplaatst en netjes wordt weggewerkt, kiezen veel bedrijven en particulieren ervoor om het netwerkbekabeling aanleggen uit te besteden aan specialisten. Dan ben je verzekerd van een goed resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *