Geef je woonkamer een luxe uitstraling met deze tips

Luxe woonkamer

Wanneer je een huis aan het inrichten bent, kun je gemakkelijk verdwalen in de details. Als je bereid bent om net wat meer moeite in je woonkamer te steken, kun je een ruimte creëren die de gasten versteld zal doen staan. Van de meubels tot de accent stukken, er zijn veel manieren om het een luxe uitstraling te geven. Hier zijn enkele tips die je kunt gebruiken bij het ontwerpen van een design woonkamer om deze er luxueus uit te laten zien.

Voeg textuur toe met stoffen en vloerkleden

Bij het decoreren met stoffen en vloerkleden is het belangrijk om stoffen te kiezen die qua stijl, kleur en textuur bij elkaar passen. Dit gaat het gemakkelijkst als je één centraal punt hebt. Als je bank bijvoorbeeld grijs en wit gestreept fluweel is met rode kussenhoezen, kun je gordijnen ophangen die gemaakt zijn van dezelfde stof als de kussens. Je wilt kussens in complementaire kleuren gebruiken die ook goed aansluiten bij zowel de stoelen als de gordijnen.

Kleed voor je woonkamer

Voeg warmte toe door donkere tinten te gebruiken voor muren en meubels

Om je woonkamer een warm gevoel te geven zonder rommel toe te voegen, gebruik je lichtere tinten voor muren en meubels. Dit dient om de ruimte visueel te openen en tegelijkertijd gezellig te houden. Denk bij het kiezen van verfkleuren voor je muren aan iets in een zeer lichte crème kleur of gebroken wit. Het is omdat dergelijke kleurkeuzes een luxe sfeer kunnen geven aan je woonkamer.

Luxe uitstraling creëren

Vervang je traditionele lampen door LED-lampen

Verwissel de gloeilampen met LED-lampen om voldoende verlichting in de hele kamer te bieden. LED-lampen geven een gelijkmatiger lichteffect dan traditionele lampen en produceren helderder licht. De kwaliteit van LED-lampen verschilt echter van fabrikant tot fabrikant. Natuurlijk, hoe duurder een LED-lamp is, hoe feller en energiezuiniger deze is. Je moet er dus voor zorgen dat je alleen led-lampen van bekende merken koopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *