Hoe word je nou een echte BBQ-koning?

BBQen

BBQ’uen is een kunst een vak maar voor vele is het een drama. Zij kunnen niet omgaan met de druk van de verantwoording om de beste gegrilde stukken vlees en vis aan hun gasten voor te schotelen. Hoe word je nou een echte BBQ-koning? Wij geven je drie handige tips om jezelf tot koning te kronen van jouw familie en vrienden.

BBQ-tip 1: Een goede voorbereiding is het halve werk

Oke de spontane BBQ -middagen zijn misschien het leukste maar wanneer je echt voor de kroon van BBQ koning gaat raden we je aan om jezelf goed voor te bereiden. Zorg voor goed materiaal, op een wegwerp BBQ word jij geen koning. Je hoeft dan ook weer niet de duurste weber of komodo BBQ aan te schaffen. Maar een goede stevige bbq waarbij je warmte zones kan maken en genoeg ruimte hebt voor het BBQ vlees, is noodzaak. Daarbij geven wij de voorkeur aan kolen boven gas. Waarom? Dit is het echte werk en zeg eerlijk smaakt ook veel beter.

BBQ-tip2: Liever een perfect gerecht dan Oudhollands vol gooien

Typisch Nederlanders, de BBQ gewoon maar vol gooien met stokjes, burgers, kippenpoten en worstjes. Maar dat is eigenlijk niet waar bij het bij BBQen, écht goed BBQen, om draait. De kunst is om minimale technologie, puur op techniek een heerlijk stuk vlees kan braden op de barbecue. Wanneer jij een perfecte Tomahawk of Rib-eye weet voor te schotelen vanaf de BBQ , dan zullen je gasten veel meer onder de indruk zijn.

BBQ-tip3: Kwaliteits BBQ-vlees dat proef je!

Het laatste maar niet het minste, eigenlijk het allerbelangrijkste, het vlees. Wanneer je kwalitatief BBQ-vlees gebruikt zul je merken dat dit vele male lekkerder is en beter te bereiden dan goedkoop supermarkt vlees. Wanneer je echt de koning van de BBQ wil worden wil je natuurlijk dat jouw gasten een onvergetelijke en overheerlijke middag hebben. Dan gun je ze natuurlijk ook het beste vlees van de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *