Fruitvliegjes bestrijden? Zo kom je snel van ze af!

Fruitvliegjes bestrijden

Fruitvliegjes zijn vervelende plaagdieren welke vaak voorkomen. Fruitvliegjes kunnen zowel binnen als buiten voorkomen en deze vliegjes vervuilen voedselbronnen. Het is dus belangrijk dit ongedierte te bestrijden zodat ze niet de kans krijgen voedsel te besmetten. In dit artikel gaan we in op de bestrijding van fruitvliegjes, wat fruitvliegjes precies zijn en welke overlast de fruitvliegjes geven.

Klein klusje dat je oplevert:

Huis vrij van fruitvliegjes! Niet meer op je fruit, groente, eten of nog erger: je drankje.

Tijd: 10 minuten

Wat heb je nodig?

  • Afwasmiddel. Bestrijding van fruitvliegjes is vrij gemakkelijk, zet een schaaltje azijn met een klein beetje afwasmiddel neer of appelsap met afwasmiddel. Dit zal de vliegjes aantrekken waarna ze de dood vinden door verdrinking en door vergiftiging van het afwasmiddel.
  • Kruiden. Dille, salie en basilicum zijn geur waar ze niet van houden, dit neerleggen bij het fruit zorgt dat de vliegjes minder snel bij het fruit gaan zitten en zich er voortplanten.
  • Sinaasappel met kruidnagels erin gedrukt.

Wat zijn andere stappen?

  • Begin bij de bron. Fruitvliegjes komen als eerste af op rijp fruit of plakkerige flesjes, zoals een stukje appel van twee dagen uit. Doe die vaat, ruim die zooi.
  • Ontneem ander voedsel. Fruitvliegjes kunnen voorkomen worden door voedselresten met name resten van fruit in een gesloten vuilnisbak of zak te deponeren en spoedig weg te werpen in bijvoorbeeld vuilcontainers in de straat. Zo voorkomt u dat de vlieg zicht gaat voortplanten in het huis en er een plaag ontstaat.
  • Maak een val. Plaats een stukje fruit in een glas, voeg wat water toe met een paar druppels afwasmiddel. Maak een trechter (knip een lege azijnfles open bijvoorbeeld of gebruik een strook harde karton van je pizzadoos bijvoorbeeld) en plaats die op je glas, met een opening voor de vliegjes. Met de punt naar beneden, zorg er alleen voor dat die niet het water raakt. Maak de rand vast met tape of plakband.

Nog steeds last van ongedierte?

Check Bestrijders.nl voor praktische tips om ongedierte te bestrijden. Hulp nodig? Wij verbinden je met professionele ongedierte bestrijders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *