De invloed van de corona crisis op kinderen

Opleiding jeugdzorg

 

Merk jij ook dat er de laatste tijd steeds meer kinderen het zwaar hebben door de corona crisis? Net zoals op volwassenen heeft de corona crisis een grote impact op kinderen en jongeren. Deze impact kan ertoe leiden dat de resultaten op school tegenvallen, maar ook dat een kind agressiever wordt of andere gedragsproblemen krijgt. Er zijn verschillende oorzaken voor deze problemen te vinden die met de corona crisis te maken hebben.

Vaker thuis

Het vaker thuis zijn is voor vele kinderen vaak geen probleem, maar toch is er een groot deel van de kinderen die dit als vervelend ervaart. Dit komt vooral doordat hun ouders bijvoorbeeld in een scheiding liggen of dat zij verslaafd zijn aan alcohol en/of drugs. Ook kinderen waarvan de ouders minder geld hebben vinden het vaak zwaarder om vaker thuis te zijn. Voor kinderen met een onveilige thuissituatie is de corona crisis een verschrikkelijke periode.

Minder sociale contacten

Doordat kinderen meer tijd thuis doorbrengen spenderen zij minder tijd met hun leeftijdsgenoten. Lessen worden gevolgd via een scherm en ook de wekelijkse sport- en/of hobbylessen gaan niet door. Dit kan gedragsproblemen bij kinderen veroorzaken doordat zij zich minder kind voelen. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat er wordt gezorgd dat kinderen buiten spelen met buurtgenoten.

Opleiding jeugdzorg

Merk jij dat je het heel interessant vindt om te lezen over de problemen van kinderen en hun daar graag bij wilt helpen? Dan is een opleiding jeugdzorg wellicht wat voor jou. Tijdens deze opleiding leer je alles over de problemen van kinderen in allerlei leeftijdsgroepen en wat je eraan kunt doen om hen te helpen. Met een baan in de jeugdzorg merk je dat er veel meer toe doet dan alleen maar geld verdienen. Je krijgt hiermee de kans om het leven van kinderen compleet te veranderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *