Wat te doen als de touchscreen van je tablet niet meer goed reageert 

touchscreen van tablet reageert niet goed

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een tablet in huis. Een geweldige technologie, maar het kan voorkomen dat je tegen problemen aanloopt. Eén van de meest voorkomende problemen is wanneer het touchscreen niet meer goed reageert. Dit kan erg frustrerend zijn, vooral als je probeert te werken of bijna de level hebt gehaald van je favoriete game! Er zijn een paar dingen die je zelf kunt proberen, als dit niet het gewenste effect hebt kun je je tablet het best langsbrengen bij een professional zoals Samsung reparatie Breda.  

Tablet opnieuw opstarten 

Het eerste dat je kunt proberen, is de tablet opnieuw opstarten. Soms kan een eenvoudige herstart het probleem oplossen. Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat je de optie ziet om de tablet uit te schakelen. Schakel de tablet uit en wacht enkele seconden voordat je hem opnieuw opstart. 

Hoes verwijderen 

Als je een hoes om je tablet hebt, kan deze soms problemen geven met de werking van het touchscreen. Probeer de hoes te verwijderen en kijk of het touchscreen dan wel goed reageert. 

Scherm reinigen 

Een andere reden waarom het touchscreen niet goed kan werken, is als het scherm vuil of vettig is. Reinig het scherm met een zachte, droge doek. Gebruik geen water of andere vloeistoffen om het scherm te reinigen.  

touchscreen van tablet reageert niet goed

Controleer de batterij 

Een lege batterij kan ervoor zorgen dat de tablet niet goed reageert. Zorg ervoor dat de batterij van je tablet voldoende is opgeladen voordat je hem gebruikt. 

Het scherm kalibreren 

Als de bovenstaande stappen niet werken, kun je proberen het touchscreen te kalibreren. Dit proces kan verschillen per apparaat, dus raadpleeg de handleiding van je tablet voor specifieke instructies. Over het algemeen kun je naar de instellingen gaan en de optie “Touchscreen kalibreren” selecteren. 

touchscreen van tablet reageert niet goed

Tablet terugzetten naar fabrieksinstellingen 

Wat je tot slot kunt proberen is de tablet terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Dit zal alle gegevens en apps van de tablet verwijderen, dus zorg ervoor dat je een back-up hebt gemaakt van belangrijke informatie voordat je deze stap neemt. 

Als je na het uitvoeren van deze stappen nog steeds problemen hebt met het touchscreen van je tablet, neem dan contact op met de fabrikant of een professionele reparatiedienst. Zij kunnen je verder helpen met het oplossen van het probleem. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *