Met de auto naar Amsterdam: doen of niet?

Parkeren Amsterdam West

Met de auto naar Amsterdam is voor velen geen pretje. De meeste mensen gaan dit dan ook uit de weg en gaan met het openbaar vervoer op stap in de stad. Wist je dat je prima met de auto naar Amsterdam kunt? Je zult wellicht moeten wennen aan de drukte in de binnenstad, maar er gelden natuurlijk dezelfde regels als in de rest van het land. Wij hebben een aantal tips voor je opgesteld zodat je eenvoudig met de auto naar de stad kunt voor jouw favoriete uitje.

Parkeren in de stad

Parkeren in de stad… Een uitdaging als je op zoek bent naar een veilige plek voor je auto. Er rijden ontzettend veel fietsers in de stad en het gebeurt nogal vaak dat je bij terugkomst een deuk of kras op de auto hebt. Dit wil je natuurlijk voorkomen! Om dit te voorkomen kun je met de auto bijvoorbeeld parkeren Amsterdam West. Hier is genoeg te beleven, maar vanaf hier is het ook eenvoudig om naar de binnenstad te gaan.

Opletten voor fietsers

In de binnenstad rijden er veel fietsers. Het is dan ook altijd goed uitkijken als je met de auto een rondje door de binnenstad rijdt. Gelukkig weten de meeste fietsers ook wel dat zij een beetje moeten oppassen voor de auto’s, maar het lijkt wel alsof sommige fietsers hier totaal geen oog voor hebben. Let dus altijd goed op voordat je een bocht maakt om ongelukken te voorkomen.

Rijd niet op de trambaan

De trambaan is een gevaarlijk stuk op de weg wat je liever wilt vermijden. Natuurlijk zal je soms met de auto moeten oversteken over de trambaan, maar let goed op dat je je niet plots compleet op de trambaan bevindt. Ieder jaar vinden er wel degelijk ongelukken plaats met trams en auto’s. Vergis je daar niet in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *